Xiaomi smartphone productlijnen

Misschien niet de meest bekende merk in Europa, maar wel de grootste merk wereldwijd is de Xiaomi. In Azië is Xiaomi jarenlang één van de grootste spelers in de elektronica. Tegenwoordig kunt u meeste populaire Xiaomi smartphones via Nederlandse webshops bestellen. Xiaomi smartphones kenmerken zich door uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Meeste high-end Xiaomi smartphones kunnen worden vergeleken met iPhone, Samsung en Huawei en zijn ook nog eens honderden euro’s goedkoper. Daarnaast heeft Xiaomi een veel grotere smartphone assortiment waarvan de hoofdproductlijnen bestaan uit Mi, Mi MIX, Mi Max en Redmi (Note). Door de grote diversiteit aan productlijnen, kan het vrij lastig zijn om een keuze te maken. Om je op weg te helpen, leggen we in deze artikel de verschillende productlijnen uit van Xiaomi.

Mi
De Mi modellen zijn de flagships van Xiaomi. Deze modellen kenmerken zich door high-end specificaties en strakke design. Xiaomi mi9 bijvoorbeeld concurreert met de Samsung S9 en Huawei P20. Binnenkort komt de Xiaomi Mi10 uit en zal wellicht een goedkoop alternatief zijn voor de Samsung Galaxy S10. Binnen de Mi productlijn worden soms ook de S-, Lite- of X-versies uitgebracht.

Afbeeldingsresultaat voor xiaomi mi 9
Xiaomi Mi9

Mi Note
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Samsung worden Note series niet tegelijkertijd uitgebracht en lopen versies ook niet evenredig met de cijferreeks (zoals wel het geval bij Samsung S10 en S10 Plus). Het nieuwste model in deze reeks is de Xiaomi Mi Note 3, dat in september 2019 is uitgebracht. Waarschijnlijk heeft het te maken met de dat de Mi versie tegenwoordig bezelless zijn. Dus de Mi9 komt al standaard met een groot scherm en mocht je nog groter willen dan kan je voor de Mi MIX gaan.

Afbeeldingsresultaat voor xiaomi mi note 3
Xiaomi Mi Note 3

Mi MIX
De Mi MIX modellen kenmerken zich door grote bezelless schermen (hoewel tegenwoordig de Mi versies ook minimale randen hebben). Als u dus op zoek bent naar een smartphone met een hoge screen-to-body ratio dan kunt u kiezen voor de Mi MIX. Op het moment is Xiaomi Mi Mix 3 het nieuwste model binnen de Mi Mix lijn. Er gaan geruchten rond dat de Xiaomi Mi MIX 4 een opvouwbare smartphone wordt zoals de Huawei Mate X, die tevens binnenkort wordt uitgebracht.

Afbeeldingsresultaat voor xiaomi mi mix 3
Xiaomi Mi MIX 3

Mi Max
Mi Max modellen hebben de grootste scherm en zijn de Phablets (phone/tablet) van de Xiaomi smartphones. Het nieuwste model in deze reeks is de Xiaomi Mi Max 3. Deze smartphone heeft een scherm van 6.9 inch.

Afbeeldingsresultaat voor xiaomi mi max 3
Xiaomi Mi Max 3

Redmi (Note)
Redmi (note) modellen hebben de beste prijs/kwaliteit verhouding. Het zijn smartphones met goede performance en kan in principe alle apps draaien. Bij zware apps zul je wel merken dat de performance wat minder is, maar voor een toestel tussen de 200 en 300 euro is het zeker wel waard. De Note versies binnen deze productlijn hebben uiteraard een groter scherm en een iets betere specificatie. De nieuwste smartphones in deze reeks zijn de Xiaomi Redmi 7 en Xiaomi Redmi Note 7 (Pro).

Xiaomi Redmi Note 7
Xiaomi Redmi 7

Laat ons weten wat je ervan vindt

Laat een reactie achter

Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken